• Ons Verhaal
    Bij Lekker Brood gebruiken we alleen biologische grondstoffen.
    We nemen daarnaast ook nog eens de tíjd voor het bakken van broden. Het productieproces duurt 48 uur
    en vindt gewoon bij ons in de bakkerij plaats. Hierdoor krijgen onze broden meer smaak en karakter.
  • Lekker Brood, natuurlijk gebakken in Den Haag
  • Uitsluitend biologische grondstoffen
  • Duurzaamheid is eindeloos

Lekker Brood is in 2012 ontstaan uit de ambitie om gewoon lekker brood te maken en verkopen. We wilden een gedegen tegenhanger zijn op supermarktbrood en brood van grote bakkerijketens. Die ambitie is inmiddels uitgegroeid tot een gewaardeerde bakkerij met meerdere verkooppunten in Nederland. Iedereen kan bij deze spots onze ambachtelijke broden kopen, maar je kunt ze ook tegenkomen bij restaurants, hotels, natuurwinkels en strandtenten.

Gevestigd in de buurt van onze afnemers
We hebben ervoor gekozen onze bakkerij in Den Haag te vestigen, omdat we vanuit daar een groot deel van onze afnemers kunnen bedienen. Op deze manier zijn we minder lang onderweg, dus kunnen we snel leveren. Als de grootte van de bestelling het toelaat bezorgen we op de fiets.

Klein pand, grote afnemers
In 2012 kregen we de kans om een prachtig historisch pand aan de Herengracht te huren van Stadsherstel Den Haag. Deze organisatie zet zich in voor herstel en behoud van het historische karakter van onze mooie stad. Zij kopen en restaureren bedreigde monumenten en beeldbepalende panden en geven ze een passende bestemming als woon- of werkruimte. Zo bouwt Stadsherstel aan Haags karakter. Al sinds 1977.

Het karakteristieke pand aan de Herengracht is waarvandaan we onze horeca-afnemers bedienen én waar we dagelijks vers brood hebben liggen voor iedereen die langskomt.

https://www.lekkerbrood.nl/wp-content/uploads/2018/03/02-2.png

Onze broden en broodspecialiteiten worden gebakken met biologische grondstoffen. Zo bevatten bijvoorbeeld de rode broden geen kunstmatig kleursel, maar bietensap, onze groene broden bevatten gedroogde algen en we maken zelfs wel eens zwarte broden gekleurd met inktvisinkt. Voor elk type brood denken we goed na welke biologische grondstoffen nodig zijn. Daar kiezen we voor, omdat de broden daardoor hun authentieke, volle smaak krijgen.

Met aandacht gemaakt
Elk brood wordt met aandacht samengesteld en gekneed voordat het de stenen ovenvloer opgaat. Het productieproces duurt 48 uur en vindt gewoon bij ons in de bakkerij plaats. Dat werkt zo: we maken voordegen die we 24 uur laten rijzen. Van die voordegen maken we brooddegen, die op hun beurt ook 24 uur rijzen. Dit is een fermentatieproces dat ervoor zorgt dat de broden een volle smaak krijgen. Na 48 uur rijzen ontstaat er een netwerk in het deeg dat je terugziet in het gebakken brood. Dat zogenoemde netwerk is kenmerkend voor ambachtelijk bereid brood.

https://www.lekkerbrood.nl/wp-content/uploads/2018/04/preview-full-LB-2.jpg

Wij hebben hart voor de omgeving. Daarom brengen we brood op de fiets langs of als je ietsje verder bent komen we met een elektrische auto. Ook stimuleren we het gebruik van een eigen tas en we streven ernaar om iedere dag precies genoeg te bakken, zodat onze laatste klant net zoveel keuze heeft als de eerste klant. We ontkomen dan niet aan brood dat overblijft, maar daar hebben we adresjes voor. Zo geven we overgebleven brood aan het vrouwenklooster een paar straten verder, die het op hun beurt geven aan behoeftige gezinnen.

Torenhoge ambities
Onze ambitie reikt verder. We willen de duurzaamheidsketen vergroten, daarom heeft Lekker Brood mensen met een rugzakje in dienst. Ook blijven we elke dag zoeken naar manieren om het morgen beter te doen. Zo denken we constant na over de mogelijkheden voor het lokaal inkopen van biologische grondstoffen, maar ook manieren om zoveel mogelijk zout te vervangen op een natuurlijke, verantwoorde manier. Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik van zeewater in onze wakamebroden.

https://www.lekkerbrood.nl/wp-content/uploads/2018/04/preview-full-LB-1.jpg