Hoeve Biesland wil mensen bewust én onbewust de kracht van de natuur laten ervaren. Dit probeert zij te doen door te werken binnen een volledig gesloten kringloop. De bodem is hiervoor de basis; goede grond betekent goed gras en goed gras betekent gezonde koeien. Deze gezonde koeien produceren vervolgens melk en vlees van uitstekende kwaliteit.
Onze streekproducten worden niet voor niets afgenomen door lokale en regionale horeca, winkels en particulieren. Het belangrijkste binnen al deze processen is dat de natuur haar plek kan vinden. Duurzaamheid en een evenwichtig ecologisch klimaat staan hoog in het vaandel bij Hoeve Biesland. De gesloten kringloop levert ons materiaal op dat gebruikt wordt als strooisel en, vermengd met koeienpoep, als nieuwe basis voor een gezonde bodem. Zo maken we de cirkel rond. Bio-dynamisch boeren betekent dat alle kringlopen gesloten zijn en dat er een gezonde samenhang is tussen mens, dier, natuur en kosmos.
Bij Driekant staan de mensen centraal. Driekant is een ambachtsbedrijf met een sociaal hart. De weg naar het hart verloopt bij hen via de handen.
Zij helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door ze werkervaring op te laten doen via het ambachtsvak. Daardoor zijn ze beter in staat het stuur van hun leven in eigen hand te nemen.
Driekant is ontstaan vanuit de maatschappelijke betrokkenheid van Henk Smit, zelfstandig ondernemer in het bakkersbedrijf. Zijn persoonlijke drijfveer is het realiseren van een samenleving waarbij iedereen naar eigen vermogen deel kan nemen aan het economische proces.